De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hasselts Fanfare kijkt terug op een mooi jaar

Hasselts Fanfare kijkt terug op een mooi jaar
De geslaagden van Hasselts Fanfare.
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Hasselts Fanfare heeft 'een mooi jaar' achter de rug, zo laat zij weten. "Met fraaie optredens, waarvan enkele heel bijzondere en spectaculaire, zoals de optredens van het orkest tijdens ‘Watermusic’ bij de Kalkovens met Syb van der Ploeg en afgelopen najaar op Eikoerei in Genemuiden met Gé Reinders."

Daarnaast waren de slagwerkers weer in topvorm en behaalden mooie resultaten. Zo haalde de jeugddrumband afgelopen oktober in Enschede een eerste prijs bij het OBM concours. "Ook het benefietconcert ter ondersteuning van de radiomarathon Zwartewaterland Helpt was een enorm succes", aldus Hasselts Fanfare.

Een grote groep leerlingen van zowel de slagwerk- als blazersopleiding deed afgelopen jaar examen volgens de richtlijnen en onder toeziend oog van examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, het KNMO. Zaterdag 17 december slaagde een drietal blazers, te weten Robin Schelhaas, Emma de Vries en Sjoerd Selcraig. Twee van hen behaalden zelfs het predikaat ‘met lof'.

De tweede editie van 'Kerst op de Markt' werd wederom gewaardeerd door het publiek en tijdens het WG van de Hulst Festival verzorgt een kleine groep muzikanten in gepaste kledij een optreden. "Een korte terugblik op een veelbewogen jaar van Hasselts Fanfare. Ook komend jaar hopen de muzikanten weer mooie dingen neer te zetten voor de club, maar ook zeer zeker voor het publiek."