De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hasselts Fanfare maakt gastdirigenten bekend voor 'Maestro'-concert

Hasselts Fanfare maakt gastdirigenten bekend voor 'Maestro'-concert
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Hasselts Fanfare heeft de zes gastdirigenten bekendgemaakt voor het 'Maestro'-concert. Op zaterdag 7 maart gaan zij in het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan de strijd aan om 'dé Maestro van Hasselts Fanfare' te worden.

De gastdirigenten zijn Scherris Schuring (Haarmode Contour en vrijwilliger van 'Zwartewaterland Helpt'), Klaas Eenkhoorn (onder meer gemeenteraadslid PvdA), Jan Bruins (fotograaf en vrijwilliger voetbalvereniging Olympia), Eddy Beens (onder meer beheerder verenigingsgebouw d’Overtoom, dj ZwartewaterFM), Olaf Schulte (voorzitter tennisvereniging Hasselt, wagenbouwgroep ‘De Tobbers’) en Jannie de Jonge ('TOP-vrijwilliger' Hasselts Fanfare).

Het concert begint om 19.30 uur. Voor de pauze kan het publiek genieten van populaire muziek. Voor deze gelegenheid zal het orkest, onder leiding van haar vaste dirigent Harry van Bruggen, in een zogenaamde bigbandopstelling musiceren. Na de pauze is het de beurt aan de gastdirigenten. Zij dirigeren ieder een fragment uit een bekend stuk. Houden zij de controle over vijftig muzikanten? Blijven het ritme, de timing en dynamiek goed? Spannend voor de dirigenten, maar zeker ook voor de musici.

Uitgebreide informatie over de gastdirigenten is te vinden op de Facebookpagina van Hasselts Fanfare: www.facebook.com/HasseltsFanfare. Wie verzekerd wil zijn van een plaatsje, kan kaarten à 5 euro bestellen via jannelbakker@home.nl of kopen in het verenigingsgebouw op donderdag 27 februari en 5 maart van 16.00 tot 18.00 uur. Tot 16 jaar is de toegang vrij.