De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerk

Hasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerkHasselts Mannenkoor viert 50-jarig bestaan in volle kerk
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Het Hasselts Mannenkoor bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat vierde het gezelschap zaterdag met een feestelijk jubileumconcert in de Ontmoetingskerk.

Het Hasselts Mannenkoor was vrijdagavond al met genodigden bijeen in een besloten samenkomst in de Schakel, om onder het genot van een hapje en drankje vele mooie herinneringen op te halen. De voorzitter onderscheidde drie personen wegens hun vijftigjarig actief lidmaatschap, te weten Arie vd Werken, Gerrit Wennemars en Henk Boonen. Zij kregen onder luid applaus een speld en een oorkonde.

Enkele honderden bezoekers - de kerk was vol - genoten zaterdag tijdens het jubileumconcert van wat het koor en de solisten ten gehore brachten. Allereerst was er een korte openingstoespraak van voorzitter Herman Bruins Slot en burgemeester Eddy Bilder. "De laatste refereerde eraan dat we ons gelukkig mogen prijzen met het feit dat (in deze regio) het gezamenlijk zingen zo hoog genoteerd staat en dat zingen zo prachtig uiting geeft aan het gevoel in je hart", aldus het koor.

Het koor werd begeleid door Kees Jansen (piano) en Jelle Hoksbergen (piano en orgel). De laatste speelde ook solo mooie klassieke liederen. Als soliste traden Clara de Vries (sopraan) en Sterre Koopmans (harp) op. Het mannenkoor stond wederom onder leiding van de vaste dirigente Svetla Kleijn-Anastavosa. "Eigenlijk jammer dat zo’n feestelijke bijeenkomst niet wat vaker gehouden kan worden, maar we treden gelukkig regelmatig op", aldus het koor.

Wie geïnteresseerd is om mee te zingen met het Hasselts Mannenkoor kan op de vaste maandagavond (van 19.15 tot 21.15 uur) langskomen in het Teeuwland.