<< Ga terug

Hersenstichting zoekt vrijwilligers in Zwartewaterland

Hersenstichting zoekt vrijwilligers in Zwartewaterland
Foto: Bas Overbeek

ZWARTEWATERLAND - De Hersenstichting is in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis op zoek naar extra vrijwilligers voor de collecte.

"We hebben daar een goed organisatieteam dat ongeveer 150 collectanten aanstuurt", aldus de organisatie. "Helaas is dat nog niet genoeg om in alle straten te kunnen collecteren. Voor alle drie plaatsen kunnen we nog goed collectanten gebruiken." De collecte heeft afgelopen keer ruim 6.000 euro opgeleverd in Zwartewaterland.

"Chaos in je hoofd na een bezoek aan een restaurant, elke dag de weg kwijtraken in je eigen huis of je geliefde niet meer herkennen. Voor de meesten van ons ondenkbare situaties. Maar niet voor mensen met een hersenaandoening", legt de stichting uit. "Een groot deel van deze mensen heeft blijvende klachten en worstelt dagelijks met allerlei prikkels. We moeten hen helpen."

Dementie dreigt een ernstige volksziekte te worden: één op de vijf mensen krijgt uiteindelijk dementie. "Deze ziekte maakt steeds meer slachtoffers en kan iedereen overkomen. Daar legt de Hersenstichting zich niet bij neer. Met hart en ziel zetten wij ons in om toekomstige patiënten te kunnen genezen en daarbij vragen wij uw hulp."

Helpen als vrijwilliger kan door eind januari een uurtje in de eigen buurt te collecteren of door te helpen bij de collecteorganisatie in de eigen woonplaats. De collecte van 2020 vindt plaats van 27 januari tot en met 1 februari. Nieuwe collectanten en/of organisatoren kunnen zich het hele jaar aanmelden via www.hersenstichting.nl/collecte. Aanmelden kan ook via de mail naar collecte@hersenstichting.nl. Tijdens kantooruren kan gebeld worden naar (070) 360 48 16.

De opbrengst van de collecte wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. “Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden”, aldus directeur Merel Heimens Visser. Daarom investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo