<< Ga terug

Historische Vereniging Zwartsluis zoekt versterking

Historische Vereniging Zwartsluis zoekt versterking

ZWARTSLUIS - De Historische Vereniging Zwartsluis (HVZ) is op zoek naar mensen (verenigingsleden) voor het bestuur. "Maar het is moeilijk", laat zij weten. "Over het algemeen wordt er terughoudend of afwijzend gereageerd over het toetreden tot het bestuur; men wil zich veelal niet vastleggen voor een aantal jaren."

HVZ heeft daarom besloten om meer met werkgroepen te gaan werken, die uiteraard contact hebben met het bestuur. "Daarmee is de tijdsindeling voor de vrijwilliger veel flexibeler", legt de vereniging uit. "Veel verenigingen werken al op deze manier, met positieve resultaten."

Er is ruimte bij de HVZ voor mensen die hun vrije tijd, na pensionering, zinvol willen invullen. "Ook is er ruimte voor eigen initiatief. We denken dat we aan het goede adres zijn met de Facebook-groep 'Zwartsluis in oude Foto’s'. Daar zit veel potentieel, temeer omdat er veel interesse is voor historische oude foto’s."

Mensen hoeven niet lid te zijn van de Historische Vereniging om zich aan te sluiten bij één van de werkgroepen. HVZ zoekt onder andere mensen voor de werkgroep Sluziger Kroniek, het verenigingsblad. "We zoeken interviewers om (oud)-Sluzigers, denk ook aan oude bedrijven, te interviewen en mensen die historisch onderzoek willen doen. Ook willen we graag de redactie uitbreiden."

Daarnaast worden mensen gezocht voor de werkgroep Scheepvaart. Daarbij gaat het om het inventariseren van in Zwartsluis gebouwde schepen, onderzoek naar de Sluziger schepen en scheepswerven van weleer. Ook voor de werkgroepen Exposities, Website en Inventariseren/indexeren begraafplaatsen in Zwartsluis worden vrijwilligers gezocht.

En verder: de werkgroep Genealogie. "Op dit moment zijn er mensen particulier met deze hobby bezig, maar we willen graag dat men gaat samenwerken in een werkgroep." De werkgroep Foto-, film- en documentenarchief. "Dit betreft met name het inventariseren/digitaliseren van de oude films over Zwartsluis." En de werkgroep HCO. "Uit het archief van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle kan veel informatie worden gehaald over de historie van Zwartsluis en ter plaatse worden gescand/gedigitaliseerd."

Wie interesse heeft, kan voor informatie terecht bij Martin Schuite, (038) 386 62 28 of Thijs Oosterhof, (038) 386 82 44. Of mail naar: info@historiezwartsluis.nl. "Wij richten ons op gepensioneerden. Maar ook jongeren die, bijvoorbeeld voor hun opleiding, wat zien in het inrichten van exposities kunnen natuurlijk reageren. Misschien kun je bij de HVZ wel een leuk studieproject doen."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo