De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Hoogstambrigade Zwartewaterland werkt samen met Philadelphia 't Olle Staduus

Hoogstambrigade Zwartewaterland werkt samen met Philadelphia 't Olle Staduus
Foto: Hoogstambrigade Zwartewaterland
Ingezonden door: Klaasjan Pol

Het afgelopen najaar is de Hoogstambrigade Zwartewaterland begonnen met het snoeien van de fruitbomen in onze gemeente. Op de Beursplein Zwartewaterland 2018 heeft de brigade een match gemaakt met Philadelphia ’t Olle Staduus te Genemuiden. De brigade levert hun appels en als tegenprestatie krijgen zij een appeltaart. Afgelopen week kon de brigade de eerste, nog bescheiden, oogst naar ’t Olle Staduus brengen. Daar werden ze erg enthousiast ontvangen. Philadelphia beloofde binnenkort een heerlijke appeltaart te maken.

Philadelphia ’t Olle Staduus zit in het voormalig gemeentehuis van Genemuiden. De medewerkers maken daar verschillende soorten verrukkelijke taarten op bestelling.

Naast dit contact levert de Hoogstambrigade de dierenweide in Hasselt af en toe wat gesnoeid fruithout. Afgelopen winter kregen de appelbomen aan het Manegepad in Hasselt hun eerste snoeibeurt. In het voorjaar werden de bomen aan het Kersenlaantje in de wijk Nadorst gesnoeid. Komende winter zijn de fruitbomen tussen Zicht en Roskam aan de beurt om gesnoeid te worden.

Hoogstambrigade Zwartewaterland is nog steeds op zoek naar vrijwilligers die, na een opleiding bij Landschap Overijssel, een paar zaterdagen per jaar mee willen helpen met het snoeien van de vele fruitbomen in onze gemeente.