De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Huiskamerconcert moet kunnen in september, vindt Ivo Eenkhoorn

Huiskamerconcert moet kunnen in september, vindt Ivo Eenkhoorn
Een huiskamerconcert in het verleden
Foto: eigen foto
Redactie: Enrico Kolk

ZWARTSLUIS – “In september moet het wel weer kunnen”, vindt Ivo Eenkhoorn. Erwin Nyhoff treedt op 5 september op in Zwartsluis, een huiskamerconcert bij hem en zijn vrouw Alette. De organisator is positief ingesteld: “Er gaan weer wat zonnetjes schijnen.”

Deze zomer zou er weer een nieuwe editie zijn van het WaterMuzeFestival, maar dat kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. “Het begon toch wel wat te kriebelen”, zegt Eenkhoorn. “Dus dan maar wat in de huiskamer.”

Het is niet voor het eerst dat de inwoner van Zwartsluis een huiskamerconcert organiseert. “Meestal doe ik er twee voor en twee na de zomer. En al voor de zomer kijk ik naar het najaar. Nu klopte Erwin zelf bij mij aan dat hij weleens in Zwartsluis wilde optreden. Dus dat hebben we meteen vastgelegd.”

En met succes, want Eenkhoorn kan rekenen op respons. “We gaan voor de veertig man”, zegt hij. “Binnen een kwartier had ik al 22 aanmeldingen.” Hij kan dat succes wel verklaren: de intimiteit van de huiskamer trekt. “Bij een huiskamerconcert vertelt de artiest het verhaal achter de muziek. Dan krijg je meer mee van het nummer dan wanneer je het gewoon hoort.”

Volgens Eenkhoorn is het huiskamerconcert een ‘mooie opmaat’ naar het WaterMuzeFestival van 2021. “We zijn alweer druk bezig. Van een domper naar een mooie nieuwe editie.”