De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Informatieavond over tweede zonnestroomproject

Informatieavond over tweede zonnestroomproject
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Er is flinke belangstelling voor het tweede coöperatieve zonnestroomproject in Zwartewaterland. Voor alle belangstellenden organiseert coöperatie Energiek Zwartewaterland een informatiebijeenkomst op woensdag 26 juni in De Veldschuur.

Met dit project kunnen alle inwoners van Zwartewaterland weer profiteren van in Zwartewaterland opgewekte zonnestroom voor minder dan de helft dan de gewone stroomprijs. "Ideaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen plaatsen. Zij kunnen meedoen in het tweede collectieve project van 192 zonnepanelen op het dak van Loonbedrijf A. ten Klooster aan De Velde 10 te Zwartsluis."

Albert ten Klooster stelt het dak van zijn loonbedrijf graag ter beschikking: “Onlangs hoorde ik van het bestaan van de energiecoöperatie. Wat mij meteen aansprak is dat op mijn dak met zonnepanelen groene stroom wordt opgewekt en dat via de coöperatie elke inwoner kan meedoen en profiteren. Zo delen we de voordelen met z’n allen en gaat de winst niet naar één partij. Dat is een sterk punt.”

Projectleider Cees Wursten van de energiecoöperatie is volop bezig met de voorbereidingen: “Het eerste zonneproject is goed geland en dat schept vertrouwen. Ik ben blij dat we voor ons tweede project Albert ten Klooster bereid hebben gevonden om het dak van zijn loods vol te leggen met zonnepanelen. Een erg geschikt dak qua ligging. Al met al een kansrijk project. Het geeft voldoening dat we als coöperatie de zaken goed op de rit hebben en stapje voor stapje bijdragen aan een beter klimaat en voordeel voor burgers van Zwartewaterland."

Tijdens de informatiebijeenkomst stelt het bestuur van de coöperatie zich voor en geeft een toelichting op het project. Alle denkbare vragen worden beantwoord, zoals: Wat zijn de voorwaarden? Hoe stap ik in? Hoe werkt de inspraak in de coöperatie? Wat is mijn voordeel precies? Alle vragen van de belangstellenden zijn welkom. "Tip van het bestuur: noteer uw jaarverbruik stroom en neem het mee naar de bijeenkomst."

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 juni van 19.30 tot 21.00 uur in De Veldschuur, Wijkweg 2 net buiten Hasselt. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan op info@energiek-zwartewaterland.nl.