<< Ga terug

Irene pakt gouden medaille op WMC in Kerkrade

Irene pakt gouden medaille op WMC in Kerkrade
Foto: R. ten Klooster

KERKRADE - Christelijk Fanfarekorps Irene uit Hasselt heeft zaterdag de gouden medaille behaald tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, het hoogste podium voor de amateurmuzikant.

De datum 15 juli 2017 werd door veel leden van Irene met een mengeling van spanning en plezier tegemoet gezien. Het was de dag dat Irene mocht laten zien wat zij in haar mars heeft op het veld van het Parkstad Limburg-stadion van voetbalclub Roda JC.

Om 6.00 uur ’s ochtends verzamelden de muzikanten zich in het clubgebouw van de vereniging waarna ze met de bus vertrokken richting Kerkrade. Met gespannen gezichten stelde de groep zich rond 12.45 uur op voor de entree van het veld. De muzikanten waren zich ervan bewust op het juiste moment te moeten pieken onder het oog van een kritische jury. In het voorafgaande weekend was er namelijk behoorlijk wat ophef ontstaan over de zeer kritische manier van jureren.

Toen tambour-maître Rene Ritsema het teken kreeg om te vertrekken, volgde met de mars 'Abschied der Slawin' een imponerende opkomst. Vervolgens speelde de marchingband de marsen 'Marche Victorieuse' en 'General Mitchell'. Na het afleggen van het parcours kon het zenuwslopende wachten op de prijsuitreiking beginnen.

Aan het eind van de middag vond deze plaats, de spanning bereikte haar hoogtepunt. Ook dit keer bleek de jury bijzonder streng beoordeeld te hebben. Er werden opnieuw heel wat zilveren en bronzen medailles uitgedeeld, waar de meeste deelnemers streven naar een gouden medaille. Uiteindelijk werd tambour-maître Ritsema naar voren geroepen om daar het puntenaantal en de prijs te ontvangen. De ontlading was groot toen bleek dat Irene opnieuw een gouden medaille had behaald.

Buiten het stadion werd onder aanvoering van de eigen blaaskapel ‘de Notenkrakers’ een feestje gebouwd terwijl via allerlei media de felicitaties binnenstroomden. Vol trots aanvaardde de vereniging daarna de thuisreis in de wetenschap dat ze een gouden medaille heeft behaald op de Olympische Spelen van de blaasmuziek.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo