De Stadskoerier

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Jeugddrumband Hasselts Fanfare in de prijzen in Schiedam

Jeugddrumband Hasselts Fanfare in de prijzen in Schiedam
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - De Jeugddrumband van Hasselts Fanfare heeft zaterdag bij een concours in Schiedam de eerste prijs gehaald in de jeugddivisie.

Vrijdagavond was er in sporthal de Prinsenhof nog een uitzwaairepetitie, waar familie en vrienden hen succes kwamen wensen. Zaterdag zaten ze samen met supporters vroeg in de bus naar Schiedam, om voor een jury hun kunsten te laten zien en horen. Om 9.30 uur was het zover.

De jeugddrumband opent het concours. Onder leiding van hun tambour-maƮtre Jorian Dokter komen ze strak op gemarcheerd. Na hun aankondiging kan het echt beginnen. Ze spelen het stuk 'Drums Around the World', een compilatie van allerlei bekende nummers. Zo beginnen ze met de 'Bongo song'. Daarna zijn er bekende tunes van Michael Jackson te horen, waarna er ineens 'We Will rock You' door de sporthal klinkt. Daarna komen er twee moeilijke solo's door de bongo's en de toms. Ze sluiten af met 'Uptown Funk'. Na hun stop is het ineens even helemaal stil, tot er een daverend applaus klinkt.

Daarna is de spanning eraf en kunnen ze rustig naar de andere optredens kijken. Even later bij de prijsuitreiking klinkt het door de boxen: Jeugddrumband Hasselts Fanfare heeft 86,33 punten behaald. Verbaasd kijken ze om zich heen; niemand had zo'n hoge score verwacht. Ze beginnen allemaal te juichen en zijn ontzettend blij met zo'n mooie beoordeling. De jury gaf onder andere complimenten over de durf van alle verschillende tempo's en nummers en ook de moeilijkheidsgraad. Het harde werken is beloond.

Op de terugweg in de bus zijn ze niet zo stil meer als op de heenweg, blij met hun mooie resultaat.