<< Ga terug

Kalverkeuring tijdens Oogstdag op Kampereiland

Kalverkeuring tijdens Oogstdag op Kampereiland

REGIO - Tijdens de traditionele Oogstdag op Kampereiland wordt zaterdag 17 augustus weer de jaarlijkse kalver- en pinkenkeuring van Kalveropfokclub Vecht- en IJsselstreek gehouden.

Vanaf 11.00 uur wordt gestreden om de kampioenschappen voorbrengen, toilet, exterieur en het algemene kampioenschap. Ongeveer veertig deelnemers in de leeftijd van 4 tot 26 jaar doen hun uiterste best om hun kalf of pink zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Hiervoor zijn ze al weken aan het oefenen om kans te maken op een mooie prijs.

De dag bestaat uit een kalverkeuring voor de jongere kinderen en een pinkenkeuring waar de jongeren van dertien jaar en ouder aan mee mogen doen. Er is dit jaar zelfs een rubriek voor de babykalfjes, waarbij de jongste deelnemertjes met een jong kalfje lopen. Een vierkoppige jury beoordeelt op de verschillende punten. Voorbrengen wil zeggen dat het kalf zo netjes mogelijk moet meelopen met haar baasje. Exterieur betekent dat de bouw van het dier beoordeeld wordt. Toilet houdt in dat het kalf zo mooi mogelijk gewassen en geschoren moet zijn. De jury kijkt zelfs in de oren van het kalf om te zien of die wel goed schoon zijn gemaakt.

Om het kalf of de pink op de dag van de keuring tip top in orde te hebben, zijn de deelnemers al lang van tevoren bezig om hun dier netjes te leren lopen. Ook worden de kalveren vaak meerdere keren gewassen, zodat ze een mooie witte vacht hebben. Op de dag zelf zijn de kinderen al vroeg op locatie, druk bezig om hun dier zo schoon mogelijk te wassen.

Vanaf 11.00 uur staan de kalveren in de ring en rond 16.30 uur wordt de dag afgesloten met de bekendmaking van de algemeen kampioen. De deelnemers gaan naar huis met een lintje en wellicht een beker.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo