De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Kinderboekenweek in Zwartewaterland met verschillende activiteiten

Kinderboekenweek in Zwartewaterland met verschillende activiteiten
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Bibliotheek Zwartewaterland besteedt dit jaar weer aandacht aan de Kinderboekenweek. Van 3 tot en met 14 oktober staat het thema ‘Vriendschap’ centraal, onder het motto ‘Kom erbij!’.

"Vriendschap is belangrijk voor iedereen", aldus de bieb. "Het is gezellig om vrienden te hebben. Je leert hoe je met elkaar moet omgaan, maar je leert ook veel over jezelf. Kortom, vriendschap is waardevol en er zijn dan ook heel veel boeken over geschreven. En weet je wat het mooie is? Als vriend van de Bibliotheek mag je ze allemaal lezen! Daarnaast organiseren we leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek."

Scholen konden zich inschrijven met de groepen 5 tot en met 8 voor deelname aan een ‘escapespel’. De leerlingen gaan tijdens de Kinderboekenweek in teamverband samen aan de slag met het oplossen van raadsels, geheimschrift en andere opdrachten. Gezamenlijk komen ze tot de oplossing. Het spel wordt ingeleid door een van tevoren opgenomen interview in Bibliotheek Hasselt met kinderboekenschrijfster Corien Oranje. Haar ‘Top Secret’-reeks vormt de basis van het spel. De groep die aan het einde van de Kinderboekenweek de oplossing het snelst heeft gevonden, wint een mooie prijs voor de klas.

Daarnaast zijn in alle biebvestigingen boeken over vriendschap te vinden. "We hebben ze speciaal voor de Kinderboekenweek centraal bij elkaar gelegd, zodat je ze makkelijk kunt vinden en lenen. Denk maar eens aan ‘Spekkie en Sproet’ van Vivian den Hollander, ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ van Andy Griffiths en ‘Broederband- de Outsiders’ van John Flanagan. Prachtige en spannende boeken over vriendschap. Ook kun je een leuke kleurplaat ophalen, om thuis mee aan de slag te gaan."

In Bibliotheek Hasselt zijn kinderen welkom op woensdagmiddag 10 en 17 oktober om 15.00 uur. Op 10 oktober wordt voorgelezen met de Kamishibai (vertelkastje) uit het boek ‘Wat nu, Olivier?’. En op 17 oktober is er weer poppenkast.