<< Ga terug

Kinderen mogen schoen zetten bij Bibliotheek Zwartewaterland

Kinderen mogen schoen zetten bij Bibliotheek Zwartewaterland
Foto: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Jonge kinderen kunnen tijdens de Sinterklaascampagne (tot en met zaterdag 2 december) een vouwschoen ophalen in de Bibliotheek Zwartewaterland. "Knutsel het vouwschoentje thuis in elkaar en kom terug naar de bibliotheek om de schoen te zetten", laat zij weten.

Maandag 4 december mogen de kinderen dan komen kijken wat Sinterklaas in de vouwschoenen heeft gestopt. Tot en met zaterdag 2 december kunnen de vouwschoentjes worden ingeleverd in de vestigingen van Bibliotheek Zwartewaterland.

In de vouwschoenen vinden kinderen een schoenboekje dat dit jaar is geschreven én kleurrijk geïllustreerd door Tosca Menten. Het heet ‘Muziek met oma’. Kinderen die het boekje in hun schoentje willen krijgen, moeten er snel bij zijn, want ‘op is op’.

Het Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne '’t Heerlijk Voorleesavondje', dat dit jaar plaatsvindt op woensdag 29 november. Boekhandels en bibliotheken roepen alle ouders van Nederland op om die avond minimaal 15 minuten aan jonge kinderen voor te lezen. "Bibliotheek Zwartewaterland weet als geen ander hoe belangrijk voorlezen is. Met slechts een kwartiertje per dag neemt de lees- en taalvaardigheid van kinderen enorm toe."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo