De Stadskoerier

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

'Klassiek in de Mix' op de gemeentewerf

'Klassiek in de Mix' op de gemeentewerf
Jan Vayne vorig jaar tijdens een concert in de Hasselter Ichthuskerk.
Foto: Joke Mulder
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Jan Vayne, Adriaan Stoet, een deejay en een combinatie Genemuider talent staan op 27 september op de bühne van de gemeentewerf. Die Genemuider locatie wordt omgetoverd tot een concertzaal. ‘Klassiek in de Mix’ moet een muzikaal spektakel worden voor alle muziekliefhebbers van Genemuiden en omstreken.

“We willen ook mensen die anders nooit naar een klassiek concert gaan een geweldige avond bezorgen”, zeggen Brenda van der Steeg en Joukje van Dalfzen van de organiserende SCEG. Alles tussen licht klassiek en popmuziek komt straks voorbij op de locatie op het industrieterrein.

Bovendien gaan de professionele muzikanten Vayne en Stoet bijzondere samenwerkingen aan met Genemuidenaren. “Zanger Wim Kooijman laat zich van een andere kant zien. En ook het bekende koor Anders dan Normaal stapt voor één keer af van het gebruikelijke repertoire en gaat Genemuiden verrassen. Dat soort onverwachte combinaties is precies wat we willen”, vertelt Brenda van der Steeg, die ook veel verwacht van de samenwerking met de deejay. Ook staan Genemuidenaren die verschillende instrumenten bespelen straks op het podium.

Voor en na de optredens vermaken bezoekers zich op een speciaal ingericht horecaplein. Daar staan hapjes en drankjes klaar voor de aanwezigen. “Na afloop is het daar gezellig nagenieten van het concert”, zegt Van Dalfzen. Bij het evenement is plaats voor ongeveer driehonderd bezoekers. Bij Foto Tuinman in Genemuiden en Hasselt zijn kaarten verkrijgbaar. Voor meer informatie gaat binnenkort de website www.klassiekindemix.nl online.