De Stadskoerier

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Kletshuisje maakt bezoek bij de Hazelaar mogelijk

Kletshuisje maakt bezoek bij de Hazelaar mogelijk
Redactie: Enrico Kolk

HASSELT - Bij de Hazelaar is vrijdag een Kletshuisje geopend. In deze tijdelijke bezoekcontainer kunnen de bewoners van het woonzorgcentrum op een veilige manier hun familie en vrienden ontmoeten.

Om dat mogelijk te maken is er nu een zogenaamde bezoekcontainer geplaatst bij de Hazelaar. Dit is een soort kleine huiskamer met een plexiglas scherm in het midden waar de bewoner aan de ene kant kan zitten. De familie zit aan de andere kant. Beide kanten hebben een eigen ingang zodat de bewoners en de familie niet fysiek met elkaar in contact komen.

Iedere bewoner kan gebruik maken van de bezoekmogelijkheid. De Hazelaar heeft de kamer inmiddels huiselijk ingericht. De corona-pandemie heeft veel slachtoffers gemaakt in het centrum. Voor de veiligheid zitten de bewoners daarom al weken binnen. Nu het steeds langer duurt, wordt ook het gemis van de contacten met de familie steeds groter. Het is immers niet toegestaan om binnen de Hazelaar bezoek te ontvangen. Voor de bewoners betekent dit dat daardoor de gevoelens van eenzaamheid steeds meer voelbaar worden.

Dat is de reden voor het plaatsen van de container, een initiatief van Lionsclub Zwollerkerspel, die ook de kosten draagt. Daarnaast hebben de (oud)-huisartsen en de oud-apotheker van Hasselt een bijdrage geleverd, zodat de container in ieder geval acht weken beschikbaar is. “Hopelijk is het tegen die tijd weer mogelijk dat de bewoners ook in huis bezoek kunnen ontvangen”, schrijven de initiatiefnemers.

Vrijdag is de container officieel overgedragen door Marco van der Vegte en Jaap Uithof van de Lions aan Marcia Diender en Tessa Hartman van de Hazelaar.