De Stadskoerier

Zondag, 24 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Kloostergesprekken in voormalig klooster in Hasselt

Kloostergesprekken in voormalig klooster in Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - In Hasselt starten op 2 maart kloostergesprekken op de plek van het oude Mariaklooster aan de Baangracht 6. De gesprekken staan open voor iedereen. Het initiatief komt van Geke van de Wetering en Mink de Vries. De tweewekelijkse kloosteravonden beginnen om 18.30 uur met 'een eenvoudige maaltijd' en eindigen om 21.00 uur.

"Vanuit de eeuwenoude gastvrijheid van geloofsgemeenschappen is iedereen welkom", laat de organisatie weten. "Wel of geen kerkelijke- of geloofsachtergrond maakt voor deelname aan deze kloostergesprekken geen verschil. In het kloostergesprek staan een bepaalde tekst en thema centraal, waar een ieder op zijn of haar eigen manier op kan reageren. Het gaat om het delen en ontmoeten van elkaar, het gaat niet om overtuigen of gelijk krijgen."

Er is ruimte om 'gewoon een keer een avond bij te wonen', zonder ergens aan vast te zitten. Het thema van de eerste avond is 'Starten en stoppen'. Aanmelden kan tot en met 1 maart via email: kloosterhasselt@gmail.com. Toegang is gratis. Wel is er een grens aan het aantal deelnemers.