De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Leerlingen Arembergschool leren bewegen met beperking

Leerlingen Arembergschool leren bewegen met beperking
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Hoe beweeg je met een beperking? Hoe snijd je groenten tijdens het koken als je één arm niet kunt gebruiken? Wat zijn jonge mantelzorgers? Kinderen van basisschool Aremberg uit Zwartsluis gaan dit ervaren tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Maandag van 13.00 tot 15.00 uur komen zij naar De Ontmoeting aan Fortresselaan 2 in Zwartsluis.

In speciale pakken ervaren kinderen uit groep 8 hoe het is om te lopen, iets te pakken of te gaan zitten als je lichaam anders werkt. De buurtsportcoach verzorgt een activiteit waarbij de leerlingen een bal moeten overgooien terwijl ze niet goed om zich heen kunnen kijken. Ook voor het onderwerp mantelzorg is aandacht. Een consulent legt uit wat mantelzorgers zijn en wat voor ondersteuning er voor deze kinderen is.

De Ontmoeting

De Ontmoeting is een dagbestedingslocatie van Frion. In dit werk- en leercentrum komen mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt (Wmo). Het gaat dan om mensen met niet aangeboren hersenletsel en mensen met een verstandelijke beperking. Zij ondernemen hier met elkaar allerlei activiteiten en maken mooie producten. Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Iedere laatste woensdag van de maand staat in de ‘Buurtkamer’ om 10.00 uur de koffie klaar voor inwoners van Zwartsluis.

Week van Zorg en Welzijn

Tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn zetten zorgorganisaties in heel Nederland hun deuren open voor publiek. Naast de speciale middag voor scholieren, kunnen ook andere belangstellenden bij De Ontmoeting binnen lopen. Zij zijn van 13 tot en met 17 maart van harte welkom. Tussen 10.00 en 16.00 uur staat de koffie of thee klaar en kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding.