<< Ga terug

'Luctor et emergo' vaart weer

'Luctor et emergo' vaart weer

ZWARTSLUIS - Na een maandenlange renovatie door vrijwilligers van onder andere Vitters Shipyard BV ging vrijdag de Doerak 650, ‘Luctor et Emergo’, weer te water in Zwartsluis. Deze motorboot wordt door Stichting Empower ingezet om erop uit te gaan met jongeren met autisme. Samen met de Doerak, kano’s en ander watersportmateriaal genieten zij van de natuur.

De boot was maanden geleden door vandalisme onbruikbaar geworden. Personeelsleden van Vitters Shipyard uit Zwartsluis zijn met behulp van een aantal bedrijven uit de buurt de uitdaging aan gegaan om de boot te herstellen en vaarklaar te maken. Meer dan zeshonderd manuren zijn gestoken in het opknappen van de boot. Aquaservice, Calypso, Mast Jachtschilders en Stanry hebben zich belangeloos ingezet om de doerak weer in topconditie te krijgen.

Jan Vitters, oprichter en mede-eigenaar van Vitters Shipyard BV, glundert: ”Mijn team hoeft voorlopig niet naar een cardioloog; ze hebben allemaal een goed hart en het hart op de juiste plek. Ik ben ontzettend trots op de inzet van alle collega’s die zich week na week vrijwillig hebben ingezet om de boot op tijd klaar te krijgen, zodat deze jongeren weer lekker de natuur in kunnen. Het project zorgde voor veel samenhorigheid.”

Wilco Voulon, directeur/bestuurder van de Stichting Empower, is enthousiast dat de boot na maanden weer klaar is voor mooie avonturen. “De doerak speelt een belangrijke rol in onze stichting. Voor onze jongeren is het belangrijk dat ze erop uit gaan, de natuur in gaan en samen dingen ondernemen. Door bewegen en actief samenwerken, overwinnen ze angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld.”

Het werd een dag met een feestelijk randje. Nadat de boot de hal was uitgereden, was er gelegenheid voor een hapje en drankje, aangeboden door restaurant ’t Kraantje en Vis van Urk in Zwartsluis. Vitters en Voulon brachten een toost uit en bedankten alle vrijwilligers en betrokken bedrijven voor hun inzet. Exact vijftig jaar na haar doop ging de ‘Luctor et Emergo’ met hulp van Hebo Maritiemeservice BV weer te water en werd ze teruggevaren naar Zwolle door jongeren en begeleiders van de stichting.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo