De Stadskoerier

Woensdag, 23 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Martin Mans geeft orgelconcert in Grote Kerk mét publiek

Martin Mans geeft orgelconcert in Grote Kerk mét publiek
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Martin Mans geeft dinsdag 7 juli een orgelconcert op het Zwier van Dijk-orgel in de Grote Kerk. Dit gebeurt voor het eerst sinds maanden weer mét publiek.

"Deze avond wordt voor de orgelliefhebber een feest van herkenning", laat Orgelcomité Genemuiden weten. "Martin Mans speelt onder andere Aria op de G-snaar (Bach), Koekoek en Nagtegaal-concert (Händel), Toccata uit Suite Gotique Boelmann en improvisaties van Mans zelf over ‘Van U wil ik zingen’, psalm 108 en Amazing Grace. Ook geeft de organist de gelegenheid enkele verzoeken tot improvisaties aan te dragen."

Na lange tijd is het voor maximaal zestig personen weer mogelijk het concert bij te wonen. Beneden in de kerk zijn via een scherm de verrichtingen van de organist te volgen. Bezoekers dienen vooraf te reserveren via info@orgelcomitegenemuiden.nl.

Tijdens de avond gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. "Wie ziek is of verkoudheidsklachten heeft, blijft dus thuis. Ook wordt er geen koffie of thee geschonken." De avond begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. De toegang tot het concert is gratis. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor het Orgelcomité Genemuiden.

Evenals de voorgaande concerten van dit seizoen is het concert ook weer als livestream te volgen via het YouTube-kanaal van Orgelcomité Genemuiden. "Graag attenderen we u op de mogelijkheid om ook dan middels een donatie Orgelcomité Genemuiden te steunen."