De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Meente zoekt 'Genemuidenaren met een hart van goud'

Meente zoekt 'Genemuidenaren met een hart van goud'
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Woonzorgcentrum De Meente in Genemuiden introduceerde vrijdag en zaterdag, tijdens de vrijwilligersactie 'NLdoet', op feestelijke wijze een nieuwe rolstoelfiets: de 'Huka Duet'. Deze maakt het voor mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn mogelijk om een fietstocht te maken.

De actie heeft voor enkele aanmeldingen van vrijwilligers gezorgd. Genemuidenaren die niet in de gelegenheid waren om langs te komen, kunnen zich alsnog aanmelden via welzijn.meente@ijsselheem.nl. De locatie van IJsselheem is, ook met de lente in zicht, nog op zoek naar vrijwilligers die samen met cliƫnten op pad willen. "Hebt u een uurtje of meer tijd over in de week? En tovert u graag een lach op het gezicht van uw stadsgenoten? Meld u dan aan als vrijwilliger bij De Meente."

De rolstoelfiets heeft zeven versnellingen en drie standen voor ondersteuning, waardoor het fietsen weinig inspanning kost. De rolstoel zit met een koppeling aan de fiets en kan er gemakkelijk afgehaald worden. Zo is het eenvoudig om onderweg een bezoekje aan een winkel of terras te brengen. De fiets is aangeschaft met de bijdrage van ‘Waardigheid en trots’, een programma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met als doel de verpleeghuiszorg te verbeteren.