De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Melding over openbare ruimte via app

Melding over openbare ruimte via app
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Losliggende bestrating, een omgewaaide boom, een straatlantaarn die niet brandt of illegaal achtergelaten afval. Sinds 2 september kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland een melding over de openbare ruimte doorgeven via de MijnGemeente App.

MeldDesk is een informatiesysteem voor het registreren en afhandelen van meldingen en klachten van inwoners in de openbare ruimte. Door gebruik te maken van MeldDesk worden de doorlooptijden verkort en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening, zo is het idee.

Wethouder Maarten Slingerland is enthousiast over de laagdrempelige manier waarop inwoners overlast in de openbare ruimte kunnen doorgeven. “Inwoners zijn de ogen en oren van onze gemeente. Met de app kunnen inwoners foto’s en een exacte locatie van de overlast doorgeven. Hierdoor kan de gemeente effectief en gebiedsgericht optreden. Inwoners dragen zo bij aan een leefbaar Zwartewaterland.”

Milieumeldingen, bijvoorbeeld over lucht- of bodemverontreiniging, geluidsoverlast of stankoverlast (met uitzondering van riolering) zijn nog niet mogelijk via de app. Inwoners kunnen daarvoor gebruik maken van het formulier Milieumelding. Is er buiten kantooruren sprake van een gevaarlijke situatie waardoor direct actie moet worden ondernomen? Dan kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente via T 14 038. De app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en bij Google Play (Android).