<< Ga terug

Minibieb in Ruitenstraat geeft boeken 'tweede of derde leven'

Minibieb in Ruitenstraat geeft boeken 'tweede of derde leven'Minibieb in Ruitenstraat geeft boeken 'tweede of derde leven'Minibieb in Ruitenstraat geeft boeken 'tweede of derde leven'Minibieb in Ruitenstraat geeft boeken 'tweede of derde leven'

HASSELT - In de Ruitenstraat in Hasselt (locatie tussen nummer 30 en 32) staat sinds kort een minibieb. Het is een initiatief van buurtbewoners om boeken een ‘tweede, derde of vierde leven’ te geven. Iedereen is welkom om een boek te lenen, omruilen of houden.

Het idee voor deze minibieb - er stond er al één bij de Linde in Hasselt - ontstond eind 2018. “Je ziet ze onderweg overal opkomen”, legt één van de initiators Jeroen Tersmette uit. “Dan heb je het er eens met buren over en komt de vraag: zullen wij dat ook eens doen?”

Zo geschiedde. Op www.minibieb.nl zijn dergelijke boekenkastjes te koop. Maar Tersmette besloot er zelf één te bouwen. “Ik heb een Ikea-kastje bij de kringloop gekocht en had nog wat materiaal liggen”, legt hij uit. “Zo hebben we voor weinig geld een mooie minibieb kunnen bouwen.”

Het boekbeheer en onderhoud wordt door Tersmette en Marilou Raayman gedaan. “We zetten alles netjes en halen boeken in slechte staat er tussen uit”, legt Tersmette uit. “Je ziet bij andere minibiebs wel eens boeken met waterschade, maar wij vinden dat het er allemaal goed uit moet zien.”

Inmiddels staan er zo’n zestig boeken in, zowel voor volwassenen als kinderen. “Qua genre staat er van alles tussen”, legt Tersmette uit. “Het verschilt echt per dag, er zit veel roulatie in. Je weet nooit wat er nu weer tussen staat. Dat kunnen heel dure of goedkope boeken zijn, net wat iemand er neer zet.”

Iedereen, ook van buiten de wijk, is welkom om een boek te komen lenen, doneren, omruilen of houden. De minibieb is 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend. “We hopen zo dat boeken een tweede, derde of vierde leven krijgen en niet na één keer lezen ergens in een kast blijven staan”, besluit Tersmette.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo