De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Molen Sint-Jansklooster weer elke zaterdag open

Molen Sint-Jansklooster weer elke zaterdag open
Redactie: Enrico Kolk

SINT-JANSKLOOSTER - Het restaurant en de molen in Sint-Jansklooster gaan weer elke zaterdag open. De stoelen in het restaurant zijn zo geplaatst dat er voldoende afstand kan worden gehouden. “Een bezoek is een echte aanrader; het is een leuke plek om even te pauzeren en een kopje koffie te drinken. Ook is er gelegenheid om zelf of met de kinderen lekker te smullen van onze heerlijke pannenkoeken”, schrijven medewerkers van de molen in een persbericht.

“Of neem een kijkje bij de producten die we verkopen. Er zijn diverse soorten meel voor overheerlijke wit/volkoren broden, maar we hebben ook producten om een lekker mais- of pesto brood te bakken. En wat dacht u van de honing uit ons eigen dorp Sint-Jansklooster? Het is allemaal in de molenwinkel verkrijgbaar.”

De molen zelf is ook weer open voor bezoekers. Hoewel hier nog wel enkele coronabeperkingen gelden, is de molenaar blij dat hij de bezoekers ‘zijn’ molen weer kan laten zien. “Het malen van graan tot meel is een prachtige ambacht, waar hij graag over vertelt. Dus u bent alle zaterdagen weer van harte welkom een kijkje te komen nemen.”

De molen is elke zaterdagmorgen tot 1 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur.