De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Motorclub Genemuiden doet mee aan Pokerrun voor goede doel

Motorclub Genemuiden doet mee aan Pokerrun voor goede doel
Foto: Marco Prins
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - MC Motorhead uit Hoogeveen houdt zaterdag 9 juni de zevende Pokerrun; een toerrit voor motoren die gaat van club naar club. Ook Motorclub Genemuiden doet hier aan mee. De opbrengsten gaan naar het goede doel.

In de organisatie van de pokerrun zitten dit jaar veertien clubs - waaronder dus die in Genemuiden, maar ook onder andere BikersClub Meppel, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolderBikers Kraggenburg en AMBC Staphorst - onder leiding van MC Motorhead. Al deze clubs hebben 9 juni hun clubhuis geopend en verkopen drankjes en snacks of een ontbijtje voor de dorstige en hongerige motorrijders. Bij MC Black Eagle uit Zwartemeer kan worden meegedaan aan een verloting, waarbij een overnachting is te winnen voor twee personen, van zaterdag op zondag bij Motorcamping Berkenhof in Wielen (D).

Mits in bezit van een rijbewijs mag iedereen meedoen aan de Pokerrun. “Jong en oud, in clubverband of solo of met z’n tweeën, ongeacht type motor, trikes, zijspannen, oldtimers”, aldus de organisatie. De start is om 8.30 uur en finishen is mogelijk tot 17.00 uur in Hoogeveen.

Bij elk van de deelnemende clubs kunnen motorrijders zich inschrijven vanaf 8.30 uur. Inschrijven kost 5 euro. “Maar je mag natuurlijk ook twee of drie keer inschrijven, dan kost het 10 of 15 euro”, legt de organisatie uit. “De finish is altijd in Hoogeveen. Vanaf je startplaats kun je rijden naar de volgende club. Welke club (plaats) mag je zelf beslissen en hoe je rijdt moet je zelf weten. Er is geen vaste route en het is ook niet verplicht om bij alle clubs langs te gaan.”

Bij elke club ontvangen deelnemers een stempel op het inschrijfformulier en een speelkaart in een dichte envelop. “Deze envelop wordt pas opengemaakt bij de finish in Hoogeveen door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Degene met de hoogste kaart (carre, fullhouse, et cetera) wint een mooie beker met een kleine geldprijs en een bourgondische lunch voor twee personen bij Eet- en Drinkhuis De Koffiepot in Hoogeveen. Hoe meer clubs je bezoekt hoe hoger de kans is op een prijs. Bij minimaal vijf enveloppen (kaarten) ding je mee naar een prijs.”

MC Motorhead houdt vanaf 15.00 uur demoraces van Unicycle-motoren, waarvan de complete voorkant verwijderd is. Ook is er een bikermarkt waar iedereen van harte welkom is. Standhouders kunnen hier gratis staan. Er is nog een aantal plekken beschikbaar (voor info bel 06-54675116). Muziek ontbreekt ook niet op dit evenement. Die wordt verzorgd door een Request DJ. Een plaatje aanvragen kost een euro en dat gaat ook naar het goede doel.

Dat goede doel is Stichting Vakantievreugd uit Beilen. Deze stichting organiseert (vakantie)reizen voor mensen met een verstandelijke- en meervoudige beperking. Voor deze reizen zijn jaarlijks circa 160 vrijwilligers nodig. Voor Vakantievreugd is het onmogelijk om, zonder steun van derden, een acceptabele reissom van de vakantiegangers te vragen.

Zie voor meer info: www.pokerrunmcmotorhead.nl of de Facebook-pagina van de Pokerrun: Pokerrun MC Motorhead.