De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

N331 heropend met verplaatsen brok asfalt

N331 heropend met verplaatsen brok asfaltN331 heropend met verplaatsen brok asfaltN331 heropend met verplaatsen brok asfalt
Redactie: Christiaan Schutte

HASSELT - Met gedeputeerde Bert Boerman van de Provincie achter de knoppen van een graafmachine is maandagmiddag officieel de N331 bij Hasselt heropend. Hij hees een brok asfalt als symbolische laatste horde in een laadbak van een vrachtwagen.

De openingshandeling markeerde een einde van de werkzaamheden van de BAM aan de provinciale wegen N331, N377 en N759 nabij Hasselt. Er zijn twee nieuwe rotondes aangelegd, één bij de N331/N377 (Vaartweg) en één bij de N331/N759. Daarnaast zijn de aansluitingen van de Hanzeweg en de Hoogstraat op de N331 afgesloten. Verder is het asfalt van de N331 en de parallelwegen in en nabij Hasselt grotendeels vernieuwd.

Boerman erkende dat de grote turborotonde – waar het verkeer uit Hasselt, Genemuiden en Zwolle samenkomt – even wennen was voor hem. Maar dat komt vooral omdat hij de oude situatie nog in zijn hoofd heeft. Per saldo is het volgens hem een stuk veiliger geworden, met een snelle afwikkeling van het verkeer. Voorzitter Berthran Selles van Ondernemerskring Genemuiden sprak van ‘de poort tot Zwartewaterland’.