De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

'Nacht van de Nacht' bij de Veldschuur

'Nacht van de Nacht' bij de Veldschuur
Redactie: Bas Wilberink

ROUVEEN/HASSELT - De Veldschuur in Rouveen houdt zaterdagavond 27 oktober, samen met Staatsbosbeheer, de jaarlijkse 'Nacht van de Nacht' in natuurgebied de Olde Maten tussen Hasselt en Rouveen.

Tijdens het landelijke evenement proberen vele verschillende instellingen mensen bewust te maken van lichtvervuiling in de wereld. Tijdens deze avond zijn er bij de Veldschuur meerdere activiteiten. "Wie wil er nou niet in het pikkedonker de natuur in?", aldus de organisatie. "De zwarte hemel afturen met een echte sterrenkijker, een boswachter die vertelt over nachtdieren, nachtthee bij een knapperend kampvuur en nog veel meer. Informatiecentrum de Veldschuur doet mee aan 'de Nacht van de Nacht' waarbij aandacht wordt geschonken aan het donker. Kom met het hele gezin, zet alle zintuigen op scherp en beleef het donker."

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur (laatste wandeling om 21.00 uur). Voor alle leeftijden geschikt. De route lopen duurt ongeveer 45 minuten. "De wandeling is geschikt voor mensen die goed ter been zijn, vanwege het feit dat de we van de paden af gaan", legt de organisatie uit. "Trek warme kleding aan en stevige schoenen of laarzen."