<< Ga terug

Navaliaburcht outdoorsports in Genemuiden krijgt vorm

Navaliaburcht outdoorsports in Genemuiden krijgt vorm
Foto: Enrico Kolk

GENEMUIDEN - Zijn zoons deden diverse survivalruns, van het één kwam het andere. Gerrit Eenkhoorn ontwikkelde een plan voor outdoor-sports in Genemuiden. Hij presenteerde dat maandagavond in een inloopbijeenkomst onder de naam Navaliaburcht.

Al drie jaar is hij bezig met het plan, waarvoor diverse locaties in beeld kwamen. De huidige, waar nu nog een bmx-baan is, lijkt definitief te worden. Volgens Eenkhoorn past het ook in het geldende bestemmingsplan.

En bmx-en blijft mogelijk op de locatie, zij het in een andere vorm. “Er komt een baan waar je kunt bmx-en met obstakels zoals autobanden en boomstammen”, vertelt hij. Dat is een van de zes onderdelen van de nieuwe sportlocatie. Er staan ook drie hindernisbanen op de planning en een mogelijkheid voor boogschieten. Daarnaast komt er een accommodatie, waar een klimwand aan wordt bevestigd. “De obstakels zijn vrij doorzichtig”, legt Eenkhoorn uit.

De gemeente adviseerde daarom het planten van een heg die 1,5 tot 2 meter hoog zou moeten worden. Een van de buurtbewoners laat bij de bijeenkomst al weten dat niet te zien zitten. “Als er zo’n heg komt, ligt ‘ie binnen twee dagen om. Ik heb net m’n eigen heg weggehaald”, zegt hij. Eenkhoorn stelt hem gerust: de heg komt er alleen in overleg met de buurt. “En alles wat extra is, kost ook meer geld.” Dat is er op dit moment nog niet, maar hij heeft, samen met compagnon Johan Brouwer, goede hoop dat de provincie een subsidie zal verlenen.

Om het terrein te onderhouden, kunnen mensen donateur worden. Daarmee verkrijgen ze ook een mogelijkheid om door de digitale toegangspoort te komen. Het terrein wordt niet vrij toegankelijk.

Naast donateurschap bestaat er voor bedrijven ook de mogelijkheid om sponsor te worden. Als tegenprestatie kunnen zij activiteiten in het kader van teambuilding ontplooien op het terrein. Eenkhoorn kiest er bewust voor om geen vereniging op te richten. “Het verenigingsleven staat onder druk”, meent hij. “Wij varen een nieuwe koers.”

Er worden geen wedstrijden georganiseerd op het terrein, reageerde Eenkhoorn op vragen van bezoekers. Wel worden er survivalruns georganiseerd. Eenkhoorn hoopt dat de eerste materialen in januari geplaatst worden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo