De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Nieuw Kinderkoor bij Grandesco Music Zwartsluis

Ingezonden door: Eva van der Veer

Zwolle, 10 januari 2020 – Vanaf 17 januari krijgt Zwartsluis er een nieuw kinderkoor bij: ‘Little Voices’. Onder leiding van Femke Evers krijgen kinderen van 7 tot en met 12 jaar de kans om samen muziek te maken.

Popkoor

Dit koor is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Grandesco is Latijn voor samen groeien. Samen muziek maken is niet alleen het leukste om te doen, maar ook het meest leerzaam om te doen. In tegenstelling tot de meer klassiek georiënteerde koortjes, is dit echt een popkoortje waar de nieuwste muziek wordt gezongen.

Persoonlijke begeleiding

Het doel van het koor is om de jonge kinderen plezier te laten hebben in het maken van muziek. Tijdens de repetities wordt er aandacht besteed aan samenzang, meerstemmigheid en zangtechniek, maar plezier staat bovenaan. Omdat de groepen zo klein worden gehouden, is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Het is dus eigenlijk een cross-over tussen privéles en meedoen aan een groot koor.

Grandesco Presents

Naast het repeteren zijn optredens ook een belangrijk onderdeel van de lessen. Tijdens het Kerstbal en de Jaarafsluiting krijgen de kinderen de kans om aan vrienden en familie te laten zien wat ze hebben geleerd.

Wie leidt het koor?

Little Voices wordt geleid door Femke Evers. Ze studeert aan het conservatorium in Zwolle en heeft veel ervaring met muziek maken met kinderen.

Wanneer repeteert Little Voices?

Little Voices repeteert op de vrijdagmiddag om half 3 direct na schooltijd. De kosten zijn 6 euro per kind per repetitie van 3 kwartier. De proefles is op vrijdag 17 januari. Klik hier om je aan te melden: https://www.muziekschoolzwartsluis.nl/proefles/