De Stadskoerier

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Nieuw logo voor Stichting Kalkovens in Hasselt

Nieuw logo voor Stichting Kalkovens in Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Als blijk van dank wordt ieder jaar een gezellige avond georganiseerd voor de vaste groep van vrijwilligers van Stichting Kalkovens in Hasselt. Tijdens deze avond op 19 januari stond een bijzonder onderdeel op het programma, namelijk de onthulling van een nieuw logo.

De vrijwilligersgroep heeft zich namelijk als doel gesteld, na de nodige verbeteringen van het museum, zich ook een eigen huisstijl aan te meten. Daarmee willen ze de Kalkovens beter op de kaart zetten en de uitstraling opfrissen.

Voorzitter Bertus Seinen van het bestuur overhandigde met trots één van de grote vlaggen, die binnenkort wappert op het terrein, aan de beheerster Riekie van der Kolk. Met positieve geluiden werd dit door de vrijwilligers ontvangen. Het logo, ontworpen door Awebo Webdesign uit Zwartsluis, kenmerkt zich door de twee contouren van de ovens en de kleuren van de gemeente Zwartewaterland.

Shirts voor de rondleiders, foldermateriaal, visitekaartjes en tekstbordjes in het museum volgen binnenkort. Op 2 juni is alles klaar en wordt het nieuwe seizoen ingeluid met een feestelijke Kalkovendag.