De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Oliebollenverkoop voor Stichting ALS levert 1.500 euro op

Oliebollenverkoop voor Stichting ALS levert 1.500 euro opOliebollenverkoop voor Stichting ALS levert 1.500 euro opOliebollenverkoop voor Stichting ALS levert 1.500 euro opOliebollenverkoop voor Stichting ALS levert 1.500 euro opOliebollenverkoop voor Stichting ALS levert 1.500 euro op
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - De Hasselter oliebollenverkoop, die zaterdag bij sporthal de Prinsenhof en de Kalkovens plaatsvond, heeft in totaal 1.500 euro opgeleverd voor Stichting ALS. “We hebben gemerkt dat er een grote betrokkenheid was bij onze actie”, aldus de organisatie.

De oliebollenactie is één van de acties die deelnemers uit Zwartewaterland aan de ‘Tour du ALS 2019’ organiseren om sponsorgeld bijeen te brengen, in de strijd tegen de ongeneeslijke ziekte ALS. De oliebollen werden vers gebakken bij sporthal De Prinsenhof. Daar waren ze te koop voor 1 euro per stuk. Ook werd een kraam ingericht op het Kalkoven-terrein, waar even later Sinterklaas aankwam.

De gehele opbrengst gaat naar Stichting ALS, want alle benodigdheden werden gesponsord door ondernemers en particulieren uit Zwartewaterland. De deelname aan de ‘Tour du ALS’ kan gevolgd worden via www.tourduals.nl. Ook kan men hier deelnemers en teams (extra) sponsoren door een bijdrage te storten. Zoek voor deelnemers en team uit Zwartewaterland op het woord 'Wappie'.