De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Ondernemersfonds en Genemuider Ondernemers Vereniging opgericht

Ondernemersfonds en Genemuider Ondernemers Vereniging opgericht
Vlnr: Jan Breman, Jan van Dalfsen en Egbert Brouwer, tijdens de oprichting bij de notaris.
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Onder het toeziend oog van Notaris Tjeenk Willink passeerden donderdag de aktes voor de oprichting van de stichting Ondernemersfonds Kernzone Genemuiden en de nieuwe vereniging onder de naam Genemuider Ondernemers Vereniging.

De oprichtingen zijn een rechtstreeks vervolg op de eind 2019, zowel door de ondernemers als de gemeente, genomen besluiten met betrekking tot een breed opgezet Ondernemersfonds voor de kernzone van Genemuiden. Het georganiseerde bedrijfsleven van retailers, horeca en zakelijke dienstverleners in de kern gaat daarmee een geheel nieuwe fase in.

In het kader daarvan gaat de gemeente met ingang van dit kalenderjaar een heffing innen bij alle in aanmerking komende ondernemers binnen de kernzone. Vervolgens stort de gemeente de ontvangen gelden, onder aftrek van kosten, door naar het Ondernemersfonds. Met dit collectief opgebrachte geld worden investeringen gedaan in de uitstraling van de kernzone van Genemuiden - onder de slogan ‘Je vindt het in Genemuiden’ - en in activiteiten en aankleding van het kerngebied.

Op maandag 2 maart komen de betrokken ondernemers bij elkaar voor de eerste Algemene Leden Vergadering van de nieuwe vereniging. Zij gaan dan met elkaar in gesprek over de nieuwe organisatie, de prioriteiten voor 2020 en ook wordt een officieel bestuur door de leden gekozen. Als onderdeel van de vernieuwingsslag wordt voorafgaand op 2 maart een laatste korte vergadering van de MVG gehouden, waarop onder andere het besluit wordt genomen om de MVG op te heffen. 2020 moet worden gezien als een overgangsjaar.