De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Online infobijeenkomst over verduurzaming van woningen

Online infobijeenkomst over verduurzaming van woningen
Foto: Bas Wilberink
Advertorial

ZWARTEWATERLAND - De gemeente, samenwerking duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland houden maandag 25 mei een online informatiebijeenkomst. Deze is een alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. “Comfortabel wonen en lagere energiekosten, wie wil dat nu niet?”, aldus wethouder Harrie Rietman. “Zo zetten we stappen om in 2050 niet meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.”

Tijdens de een uur durende online informatiebijeenkomst worden woningeigenaren geïnformeerd over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. “Welke mogelijkheden zijn er? Wat kost het én wat levert het op? Zij krijgen antwoord op vragen als ‘Mijn CV-ketel is aan vervanging toe, moet ik een nieuwe of is een warmtepomp ook een optie?’ Tijdens de bijeenkomst ontvangen deelnemers ook informatie over de mogelijke subsidies en regelingen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.”

Na afloop van de online infobijeenkomst kunnen de deelnemers een gratis energiebespaartas ophalen bij de Multimate in Hasselt, Jan Buitink Interieurstudio in Genemuiden of Hubo Veld in Zwartsluis. In deze tas zitten energiebesparende producten en een kortingskaart. Meer weten over deze energiebespaartas? Kijk op www.energiebespaartas.nl. Ook kunnen deelnemers gratis, telefonisch of via een videogesprek energieadvies krijgen van een energieadviseur.

Aanmelden kan via de volgende pagina: https://xement.webinargeek.com/verduurzaammijnhuis1.

Zowel de online bijeenkomst als de energiebespaartas kan ik van harte aanbevelen. In de tas zitten energebesparende producten en een kortingskaart, totale waarde € 75,-. De moeite waard!
John Bakker | woensdag 13 mei 2020 10:31