De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Online platform brengt Overijsselse arbeidsmarkt in beeld

Online platform brengt Overijsselse arbeidsmarkt in beeld
Redactie: Bas Wilberink

REGIO - De actuele ontwikkelingen op de Overijsselse arbeidsmarkt zijn vanaf nu overzichtelijk bijeengebracht op het online platform 'ArbeidsmarktInZicht' (www.arbeidsmarktinzicht.nl). Hierop is informatie te vinden over zes arbeidsmarktregio’s waaronder Regio Zwolle, Stedendriehoek en Twente die in Overijssel actief zijn.

Het platform biedt inzicht in regionale arbeidsmarktontwikkelingen, met tekst en uitleg bij cijfers en grafieken, en op de homepage de laatste trends en highlights. De sturingsinformatie van 'ArbeidsmarktInZicht' heeft een brede en wetenschappelijke basis. Data over arbeidsmarkt, onderwijs, economie en competenties zijn verzameld en met elkaar in verbinding gebracht. De basis van 'ArbeidsmarktInZicht' is een bundeling van realtime arbeidsmarktinformatie uit bronnen zoals CBS, UWV, SBB, LISA, ROA en Jobfeed.

'ArbeidsmarktInzicht' biedt de informatie in de vorm van grafieken rond een thema zoals werkloosheidspercentage, faillissementen of economische groei. Ook staan op de website per provincie nieuwsberichten over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt waarbij de bezoeker kan doorklikken naar relevante achterliggende data. De informatie is zonder inlog voor iedereen toegankelijk.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Nog maar kort geleden maakten we ons zorgen over de werkloosheid. Nu is de zorg van veel ondernemers vooral of ze voldoende geschikt personeel hebben om het werk aan te kunnen. Dit dashboard brengt trends sneller in beeld. Daar kunnen alle partijen in de regio op inspelen. De Arbeidsmarktregio’s en de Economic Boards werken veel samen op dit gebied. Met de komst van 'ArbeidsmarktInZicht' beschikken de verschillende partijen over dezelfde objectieve gegevens. Dat is een goede basis om samen te werken aan een krachtige Overijsselse economie.”

De website wordt de komende periode verder ontwikkeld in overleg met de partners.