De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Ook huisarts in Genemuiden besmet met coronavirus

Ook huisarts in Genemuiden besmet met coronavirus
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Ook huisarts Jurriaans in Genemuiden is besmet met het coronavirus. Dat zei burgemeester Eddy Bilder maandagavond in zijn dagelijkse update op ZwartewaterFM. “Voor zover het nu te overzien is, heeft hij waarschijnlijk geen andere mensen besmet.”

De burgervader zei daarnaast dat de verschijnselen van het coronavirus bij Jurriaans momenteel niet heftig zijn. “Maar het is wel heel zorgwekkend dat mensen bij de uitoefening van hun werk ook worden besmet. Dat maakt ook eens te meer duidelijk hoe besmettelijk het virus is. Reken maar dat een huisarts, als hij zijn patiënten behandelt, uiterste zorgvuldigheid betracht. En dan toch, ondanks alle maatregelen die worden genomen, is het nog mogelijk dat een huisarts besmet wordt.”

De Genemuider huisartsen krijgen nu ondersteuning uit Zwartsluis. Burgemeester Bilder meldde verder dat er momenteel in Zwartewaterland 22 bevestigde besmettingen zijn met het coronavirus, waarvan 16 in Hasselt, 3 in Zwartsluis en 3 in Genemuiden. Daarnaast zijn er dus, zoals de Stadskoerier eerder vandaag meldde, dit weekend twee mensen uit Hasselt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Van een derde persoon die overleed, is de verwachting dat dit ook komt door COVID-19.