<< Ga terug

Open Monumentendag in teken van 'kunst en vermaak'

Open Monumentendag in teken van 'kunst en vermaak'
Foto: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - In Zwartewaterland openen historische en culturele locaties zaterdag hun deuren voor het publiek, in het kader van Open Monumentendag. Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in het programma. De locaties zijn te herkennen aan de vlag of poster van Open Monumentendag.

Open Monumentendag 2019 staat in Zwartewaterland in het teken van kunst en vermaak. “We sluiten daarmee aan bij het Europese thema ‘Arts & Entertainment’”, aldus de gemeente. “Dit thema is het vertrekpunt voor het verkennen van tientallen monumenten. Soms zijn panden expliciet ontworpen en gebouwd voor vermaak, soms zijn het eerder stille getuigen van het vermaak nu of in vroegere tijden.”

Ook dit jaar is er in de gemeente Zwartewaterland een divers programma voor Open Monumentendag. “Kerken, industrie en woonhuizen, er is veel te zien en te beleven. Van oorsprong misschien niet allemaal plekken van plezier, maar daar brengen we op zaterdag 14 september verandering in met volop activiteiten, muziek en zang in en rondom de monumenten”, legt de gemeente uit. Kijk voor het programma en meer informatie op www.openmonumentendag.nl/zwartewaterland.

Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland bundelen sinds vorig jaar de krachten op het gebied van erfgoed, recreatie en toerisme en economie. Zo hebben de vijf gemeenten en hun lokale comit├ęs samen de organisatie van Open Monumentendag opgepakt. Er is een gezamenlijke glossy uitgegeven, waarin staat wat zien is tijdens Open Monumentendag in alle vijf gemeenten. Ook verschijnen deze week vlogs over bijzondere monumenten en bezienswaardigheden in de gemeenten op de sociale media.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo