De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Openluchtdienst bij muziekkoepel in Hasselt

Openluchtdienst bij muziekkoepel in Hasselt
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Enrico Kolk

HASSELT - De Protestantse Gemeente Hasselt in wording (Baak en Ichthus) houdt op 2 augustus en 30 augustus om 10.00 uur een openluchtdienst bij de muziekkoepel in het Van Stolkspark.

In overleg met de gemeente Zwartewaterland worden de diensten zo ingericht dat er voldoende plek is en alles via de juiste veiligheidsregels verloopt.

Omdat er nog geen diensten worden georganiseerd in de kerkgebouwen is gekeken naar mogelijkheden om dat buiten doen. Dat bleek, in overleg met de gemeente Zwartewaterland, in het Van Stolkspark te kunnen. “In het park is bij de muziekkoepel voldoende ruimte om vele kerkgangers op ruime afstand van elkaar deel te laten nemen aan de diensten”, laat de kerkelijke gemeente weten.

Om de diensten veilig te houden zijn er een aantal voorwaarden. Zo dient iedereen die wil komen zich vooraf aan te melden, een eigen stoel mee te nemen en te tekenen bij aanwezigheid. Om onderling geloop te voorkomen wordt iedereen door vrijwilligers naar een plaats begeleid. Verder is met de in- en uitgangen rekening gehouden met de looproutes om zo het elkaar kruisen te voorkomen.

Voorganger in de dienst is ds. H. van Veldhuizen op 2 augustus en ds. W. Zaagsma op 30 augustus. Samen met Stoeten geluid, de band Johannes (30 augustus) en enkele muzikanten (2 & 30 augustus) worden de diensten voorzien van begeleidende muziek.

Voor wie niet naar de diensten wil komen maar deze graag online wil volgen is er via kerkdienstgemist.nl een rechtstreekse uitzending.

“De kerkenraad hoopt op prachtige maar bovenal veilige diensten”, meldt zij. Aanmelden voor de dienst kan tot en met vrijdag 31 juli door een e-mail aan wil.kappert@pknhasselt.nl te sturen met naam en aantal personen. Ook dienen mensen aan te geven dat zij en hun gezin gezond zijn. Aan bezoekers wordt gevraagd om eigen stoelen mee te nemen. De inloop is vanaf 09.30 uur. Meer informatie is te vinden op pknhasselt.nl.