De Stadskoerier

Zondag, 5 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Opgeknapte kapel RK-parochie ingezegend

Opgeknapte kapel RK-parochie ingezegendOpgeknapte kapel RK-parochie ingezegendOpgeknapte kapel RK-parochie ingezegendOpgeknapte kapel RK-parochie ingezegendOpgeknapte kapel RK-parochie ingezegendOpgeknapte kapel RK-parochie ingezegendOpgeknapte kapel RK-parochie ingezegend
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - De opgeknapte kapel op de kleine begraafplaats van RK-parochie St. Stephanus in Hasselt is zaterdag opnieuw ingezegend. Dit gebeurde na de viering van Allerzielen, waarin emeritus pastoor Theo van der Sman voorging.

Vrijwilligers hebben kapel de afgelopen periode weer in oude glorie teruggebracht. Al lange tijd werd deze niet meer gebruikt en was daardoor min of meer een opslagruimte geworden voor onder andere de houten schotten die nodig waren bij het delven van een graf en andere zaken. Bij het opknappen werd het dak van de kapel werd vernieuwd, het kleine torentje weer netjes in de verf gezet en de binnenkant van de kapel opnieuw geschilderd, inclusief de vloer. Vervolgens werd het ingericht door enkele parochianen.

De houten schotten werden deels hergebruikt voor een klein altaartje en een zitbankje in de kapel. Op het altaartje staat nu weer een Mariabeeld, centraal in het kapelletje. Ook is er een kandelaar geplaatst met de paaskaars erop, ten teken van 'de verrezen Heer'. Voor het altaartje staat een plateau waarop lichtjes kunnen worden geplaatst, zoals dat in vele kapelletjes de gewoonte is. En bovendien is er een knielbank geplaatst voor gebed.

De kapel wordt in de toekomst mogelijk enkele uren per dag voor gebed en bezinning opengesteld. Bezoekers kunnen ook een lichtje aansteken bij het Mariabeeld.