De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'

Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'Oranjevereniging over Euifeest 2019: 'Supertrots'
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - De zestigjarige Oranjevereniging Hasselt kijkt ‘supertrots’ terug op de jubileumeditie van het Euifeest, die zondag werd afgesloten met een tentdienst. “We zijn heel tevreden”, aldus voorzitter Rieneke van der Kolk. “De jeugdavond op de dinsdag werd iets minder goed bezocht, maar voor de rest was het een fantastisch Euifeest waar iedereen van genoten heeft.”

De optocht telde zaterdag 43 deelnemers, waarvan 21 wagens. Wagengroep de Bongerd werd de winnaar, met ‘Inbraakgolf’. “Veel wagens hadden thema’s die op Hasselt waren gericht”, vertelt de voorzitter. “Zoals de hooibergen, de brug, rotondes, de inbraakgolf en natuurlijk de wietplanten. Ook waren er veel straten versierd, in totaal 75.”

Activiteiten

De Euimarkt in het centrum bracht zaterdag veel mensen op de been. ‘Sloa ‘m d’r in’ bij cafĂ© de Compagnie kon, in tegenstelling tot 2018 (in verband met blauwalg), dit jaar wel door gaan. Kinderen konden zich vermaken bij Stegemans Kinderwereld, met oud-Hollandse spellen, een klimwand van 8 meter, virtual reality en springkussens. Verder werden er zaterdag oude tractoren en ambachten getoond, konden mensen een expositie van HEK bewonderen in de Werkplaats, was er theater van groep Kaleidoskoop en een afsluitende feestavond in de tent met Partysquad, Q5 New Style en DJ Paul Elstak.

De organisatie wil Hasselt bedanken voor ‘de betrokkenheid, saamhorigheid en inzet die de afgelopen weken duidelijk te merken was’. “Zonder jullie geen Euifeest.”

Vernielingen

Een smet op de feestweek waren enkele vernielingen van met name straatversiering aan het Eiland. “Die vernielingen zijn er ieder jaar, maar dit jaar iets extremer", laat Van der Kolk weten. "We doen als organisatie zo ons best om het te voorkomen, door de tent leeg te maken en vervolgens toezicht te houden. Maar er zijn helaas toch enkele jongeren die het nodig vinden om de boel te vernielen. Zo flauw en jammer. Het hoort er kennelijk bij, maar we laten het niet als smet over de hele week vallen. We vinden het super mooi dat we met alle Hasseltenaren en sponsoren zo’n mooi Euifeest neer hebben kunnen zetten.”