De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Oranjevereniging vraagt mee te denken over alternatief voor abseilen toren

Oranjevereniging vraagt mee te denken over alternatief voor abseilen toren
Foto: Klaas Noordstra
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Oranjevereniging Hasselt vraagt liefhebbers van het Euifeest 'een leuk én veilig alternatief' te bedenken voor het abseilen van de kerktoren. "Het beste idee belonen wij met 100 euro", aldus de vereniging.

Onlangs maakte de gemeente Zwartewaterland bekend niet langer een vergunning te verlenen voor het abseilen op de laatste zaterdag van het Euifeest. Oranjevereniging Hasselt kan zich niet in de genoemde argumenten vinden, maar heeft besloten zich bij dit besluit neer te leggen. “In de toekomst hopen wij met een nieuw evenement te komen”, zegt Dennes de Vries namens het bestuur. Daarom doet de Oranjevereniging nu een oproep voor alternatieven.

Het moment van het besluit om geen vergunning meer te verlenen voor het abseilen, kwam voor Oranjevereniging Hasselt 'rijkelijk laat'. "Ondanks de toezegging van de gemeente om alle medewerking te verlenen aan een alternatief, bleek de tijd te kort om een goed alternatief voor het komende Euifeest te vinden."

Oranjevereniging Hasselt kijkt terug op twee geslaagde edities van het abseilen en bedankt de sponsoren OBN en Stegeman Gevelreiniging voor hun bijdrage en vertrouwen. Met de oproep aan alle liefhebbers van het Euifeest om mee te denken over een alternatief voor het abseilen, hoopt de Oranjevereniging op veel goede ideeën. Deze kunnen tot 31 oktober 2017 worden aangedragen via info@oranjevereniging-hasselt.nl.

Ondanks de teleurstelling bereidt Oranjevereniging Hasselt zich vol enthousiasme voor op het komende Euifeest. Opnieuw zijn bestuur en vrijwilligers erin geslaagd om voor de week van 26 augustus tot en met 3 september een gevarieerd programma samen te stellen. Activiteiten als Hasselt ontmoet Hasselt, de Euibattle, Smaakroute en Euimarkt ontbreken niet. En onder de noemer Heuireca doen Onder de Luifel, Kontento.eu en Ad'vundum de feesttent weer alle eer aan. Kijk voor het volledige programma op www.oranjevereniging-hasselt.nl.