De Stadskoerier

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Organisatie Genemusiment blij met komst Linda Wagenmakers

Organisatie Genemusiment blij met komst Linda Wagenmakers
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - De bekende zangeres en (musical)actrice Linda Wagenmakers komt zaterdag 16 september naar Genemuiden voor een optreden tijdens Genemusiment.

De organisatie van het tweejaarlijkse evenement vol cultuur, muziek en amusement, dat plaatsvindt op en rond het Havenplein in Genemuiden, is verheugd met haar komst. Zij wordt tijdens haar optreden begeleid door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Zoals reeds eerder aangekondigd, verzorgt deze kapel een avondconcert. "Bovengenoemde artiesten en het grote vuurwerk staan garant voor een spetterende afsluiting van Genemusiment 2017", aldus organisator SCEG.

Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van 'Miss Saigon' in het Circustheater van Joop van den Ende theaterproducties. Zij speelde de bejubelde rol drie jaar lang en was ineens één van de grootste musicalsterren van het moment.

Na 'Miss Saigon' speelde Wagenmakers in de met een Televizierring bekroonde dramaserie 'Westenwind', waarvoor ze tevens de titelsong ‘Laat me vrij om te gaan’ inzong. Haar hoofdrollen in de originele producties 'Rocky over the rainbow' (Dorothy/ Maggs), 'Love just a little bit more' (Lisa), 'Hans en Grietje' (Caramella) en 'Shhhh… it Happens' (Sis) volgenden in de jaren daarna. Samen met de mannen van Koefnoen en Johnny Kraaijkamp jr schitterde ze in haar rol als Lady of the Lake in de Tony Award-winnende musical 'Spamalot', waarna ze één van de drie hoofdrollen in de 'Witches of Eastwick' speelde. Wagenmakers vertolkte de rol van Eponine uit 'Les Miserables' in Musicals in Ahoy.

Naast haar rijke musicalcarrière won Wagenmakers het nationaal songfestival met haar top 10-hit 'No Goodbyes' en vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Ze is een veelgevraagd stemactrice voor tekenfilms en Disney- en Nickelodeon-series en mocht maar liefst drie keer de hoofdrol vertolken in een avondvullende Disney-speelfilm als 'Mulan (I en II) en 'Prinses TIana' ('Prinsess and the frog'). Wagenmakers is tevens te horen op de urbanhit ‘Oprechte Liefde’ van Gikkels en lanceerde haar soloalbum 'Full Circle'.