De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Organisatie kijkt met voldaan gevoel terug op benefiet voor 'Team Wappie'

Organisatie kijkt met voldaan gevoel terug op benefiet voor 'Team Wappie'Organisatie kijkt met voldaan gevoel terug op benefiet voor 'Team Wappie'Organisatie kijkt met voldaan gevoel terug op benefiet voor 'Team Wappie'Organisatie kijkt met voldaan gevoel terug op benefiet voor 'Team Wappie'Organisatie kijkt met voldaan gevoel terug op benefiet voor 'Team Wappie'
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Het benefietconcert voor ‘Team Wappie’ heeft zaterdag een kleine 22.000 euro opgebracht. Rond de achthonderd bezoekers kwamen af op het optreden van de Creedence Clearwater Revival-coverband CCR-Revival en Ancora in sporthal de Prinsenhof.

“Het was een groot succes”, vertelt André Koudijs van Kontento, samen met Dunja de Bruin van Café Ad’vundum één van de organisatoren. “Dankzij de ruim dertig vrijwilligers achter de bar, kapstokken en toiletten, maar ook de sponsoren.”

Muzikaal vond Koudijs het ‘bijzonder goed’. “CCR-Revival bestaat uit echte vakmensen. Het geluid en licht waren eveneens erg goed. Stoeten Geluid stelde tegen gereduceerd tarief veel apparatuur voor dit benefiet beschikbaar.”

Aanleiding tot het concert was de wens van de onlangs overleden ALS-patiënt Henk Westra uit Hasselt, die had aangegeven ooit nog eens bij een optreden van een CCR-coverband te willen zijn. “We denken allemaal dat Henk van bovenaf heeft meegekeken”, vertelt Koudijs. “Er kwamen zaterdag ook emoties los bij veel mensen.”

Met de opbrengst van de concertavond wordt ‘Team Wappie’ gesponsord, dat op 29 mei de ‘Tour du ALS’ fietst en loopt. Het geld werd bijeengebracht met de entreekaarten, eten en drinken aan de bar en een donatiebus waarin mensen overgebleven drankmuntjes konden deponeren. Het bedrag is nog een tussenstand en gaat nog hoger uitvallen. Dat wordt op een later moment bekendgemaakt.

Wie ‘Team Wappie’ wil helpen met een donatie, kan terecht op: www.tourduals.nl/team/wappies.