De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Organisatie kijkt terug op 'zeer geslaagde' Brommersprint

Organisatie kijkt terug op 'zeer geslaagde' BrommersprintOrganisatie kijkt terug op 'zeer geslaagde' BrommersprintOrganisatie kijkt terug op 'zeer geslaagde' Brommersprint
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - De Brommersprint en zomermarkt in Genemuiden hebben zaterdag over de hele dag tussen de 3.000 en 3.500 bezoekers getrokken, zo schat de organisatie. "Voor ons was het een zeer geslaagde dag waar we met trots op terug kunnen kijken."

Na maanden van voorbereiding startte de Brommersprint vrijdagavond met een sponsor- en netwerkborrel, gevolgd door een tentfeest. Daar traden de Genemuider groep Uncle John en feestband ’n Keer wat anders op, voor tussen de 300 a 400 man publiek.

Op de zaterdag waren de daadwerkelijke brommersprints, met circa tachtig deelnemers aan de start. Ook kwamen special act Rob Hartog en stuntteam Bleuk in actie. De Buuz’nrieders uit Genemuiden toonden hun brommers/oldtimers. DAT Racing en Oosterveen Racing waren eveneens aanwezig deze dag.

De organisatie is meer dan tevreden met deze editie van de Brommersprint. "We denken toch weer een stijging van het bezoekersaantal van 35 procent te hebben gehad", vertelt medeorganisator Egbert Beens. "Hoewel het dit jaar moeilijk in te schatten is, omdat de entree gratis was. Dit was de beste Brommersprint die we ooit gedraaid hebben, door de huidige opzet met ook de markt erbij. En ook door de 35 tot 40 vrijwilligers die mee hebben geholpen. We hebben een heel mooie basis voor een nieuwe Brommersprint volgend jaar."