De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Organisatie klaar voor Brommersprint

Organisatie klaar voor Brommersprint
Foto: Arjo Kleinhuis
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Op de Randweg in Genemuiden vindt zaterdag de zeventiende editie van de gratis te bezoeken Brommersprint Genemuiden plaats. In verschillende klassen nemen de tachtig tot honderd rijders het weer tegen elkaar op. Ook uit de Tapijtstad zelf komen enkele kanshebbers op winst.

Het jaarlijkse evenement begint zaterdag om 10.30 uur met de eerste kwalificatie en van 13.00 tot 16.00 uur gevolgd door de tweede. Daartussen komen special acts Rob Hartog en Oosterveen Racing in actie. Om 16.00 uur is het de beurt aan DAT Racing en om 16.30 uur starten de finales van het brommersprinten. Verder toont stuntteam Bleuk deze dag zijn kunnen. Naast al het motorgeweld is er van 11.00 tot 16.30 uur een Zomermarkt. De organisatie verwacht zo’n 120 tot 150 meter aan kramen met allerlei waar.

Voor de kinderen is er eens speeldorp. De ‘TT van de Brommersprint’ begint vrijdag 22 juni al met een sponsor- en netwerkborrel. Deze duurt van 17.00 tot 20.00 uur. Daarna is er een tentfeest met de Genemuider groep Uncle John en feestband ’n Keer wat anders. De organisatie zet dit jaar overigens een fooienpot neer op de bar, waarvan de opbrengst gaat naar stichting Against Cancer.