<< Ga terug

Organisatie volksfeest Genne blikt terug op 'geslaagde editie'

Organisatie volksfeest Genne blikt terug op 'geslaagde editie'

GENNE - De Oranjevereniging Genne e.o. vierde zaterdag haar jaarlijkse volksfeest. Het weer was aangenaam, met een temperatuur van 20 graden en een zonnetje. De kinderen konden zich vermaken op gratis attractie’s zoals een hindernisbaan en een springkussen voor de jongsten. Het programma bestond uit diverse spelen: ’s middags voor de kinderen tot en met veertien jaar, ’s avonds voor de ouderen.

De bezoekers konden voor een natje en een droogje terecht in de consumptietent. "Dit jaar hadden wij andere, modernere pagodetenten en hadden het terrein iets anders ingedeeld", laat de organisatie weten. "Zodat het publiek dichter bij elkaar zou gaan staan. Dat is de sfeer ten goede gekomen."

’s Middags konden de kinderen tot en met veertien jaar meedoen aan diverse spelen. Zij konden deelnemen aan onderdelen en werden ingedeeld in groepen per leeftijd. "In totaal waren er ruim 120 kinderen, wederom een toename van het aantal ten opzichte van voorgaande jaren", aldus de organisatie. De kinderen streden om de hoogste eer, aangemoedigd door familie en bekenden. Voor elke leeftijdscategorie had de Oranjevereniging prijzen beschikbaar gesteld. De kinderen tot de leeftijd van vier jaar konden een aardige attentie uitzoeken. Ze genoten van de gratis limonade, ijs en spekjes. Ook de suikerspin vond gretig aftrek.

’s Avonds organiseerde de Oranjevereniging het jaarlijkse kampioenschap hooivorkgooien van Genne e.o. Het gaat hierbij om wie de meeste punten behaalt in drie worpen, door een hooivork in een 'dartbord' (een ronde hooibaal met getallen er op) te gooien. De winnaars van het hooivorkgooien waren bij de mannen Kevin Visscher en bij de vrouwen Antoinette Hofstede.

Na afloop van het hooivorkgooien was er de traditionele verloting met als hoofdprijs een gietijzeren terraskachel. Rond middernacht was het feest ten einde en kon het bestuur terugkijken op 'een geslaagde editie van het Gennigerfeest'.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo