De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Orgelconcert Minne Veldman in Ichthuskerk

Orgelconcert Minne Veldman in Ichthuskerk
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Minne Veldman geeft op schrikkeldag 29 februari een concert op het Holthuisorgel van de Ichthuskerk (Kastanjelaan 1) in Hasselt.

Veldman (1980), geboren in Sauwerd in Groningen, genoot zijn orgelopleiding aan het conservatorium van Zwolle. Gemiddeld geeft hij zo’n vijftig concerten per jaar in binnen- en buitenland. Hij is een veel gevraagd concertgever en heeft vele cd’s opgenomen in verschillende kerken. Veldman begon zijn orgelloopbaan in Hasselt als kerkorganist. Momenteel is hij verbonden aan de Bethelkerk van Urk. Hij dirigeert gemengde koren en mannenkoren en werkt vaak mee aan het EO-programma ‘Nederland Zingt’. In 2019 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als organist met een concertreis langs de mooiste orgels van Nederland.

Op zaterdagmiddag 29 februari geeft hij om 16.00 uur zijn concert op het barokorgel van de Ichthuskerk. Het wordt een toegankelijk programma met populaire klassieke en geestelijke muziek. Het bevat acht onderdelen: 1. Partita-Böhm, 2. Preludium-Bruns, 3.Triosonate-Bach, 4. Fantasie-Boëly, 5. Carillon-Bonset, 6. Suite Gothique-Boëlmann, 7. Melodia-Bottazzo en 8.Variaties ps. 21-Veldman.

De zaal is open vanaf 15.30 uur. Het concert is vrij toegankelijk. Wel is er een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.