<< Ga terug

Oud-burgemeester Jan Rietkerk van Genemuiden overleden

Oud-burgemeester Jan Rietkerk van Genemuiden overleden
Jan Rietkerk bij een bezoek aan Genemuiden in 2013.
Foto: Bas Wilberink

GENEMUIDEN/KAMPEN - Oud-burgemeester Jan Rietkerk van Genemuiden is woensdag (Nederlandse tijd) op 81-jarige leeftijd overleden op Bali. Hij was met zijn kleinzoon een aantal weken in Indonesië en zou 23 juni weer terugkomen in Nederland.

De in Kampen woonachtige Rietkerk werd in 1987 burgemeester van Genemuiden. Dat bleef hij tot de herindeling, begin 2001, tot de gemeente Zwartewaterland. Als burgervader maakte hij onder andere in 1988 het bezoek mee van toenmalig koningin Beatrix aan de tapijtstad.

Verder was hij jarenlang als voorzitter betrokken bij Setia. Deze stichting zet zich in voor het Christelijk onderwijs en de maatschappij in Indonesië. "Jan was een heel actieve man, hij kon niet stilzitten", vertelt penningmeester Cor Wieten van Setia. "Hij deed veel voor zijn medemens en was erg gesteld op zijn werk voor Setia. Jan kon ook heel impulsief en enthousiast zijn. Dan kwam hij met een wild idee dat hij meteen wilde uitvoeren en zei ik: nou, laten we er nog even over nadenken. Daarnaast was hij een doorzetter en hield niet van zeuren."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo