De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Hasselt

OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Speciaal voor senioren houden OV-ambassadeurs donderdag 21 november een inloopspreekuur in Hasselt. Dat gebeurt van 14.00 tot 15.30 uur aan de Van der Vechtlaan 34.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veelgestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen: (038) 454 01 30 of ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.