De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

OV-ambassadeurs houden proefreis

OV-ambassadeurs houden proefreis
Foto: ROB KLEERING VAN BEERENBERGH
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Speciaal voor senioren houden OV-ambassadeurs een proefreis in Zwartsluis. Dat gebeurt op woensdag 6 november.

Tijdens een proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met een OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen zij oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding worden deelnemers geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs, (038) 454 01 30. De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.