De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Passie- en Paaszang in Hasselter Grote Kerk

Passie- en Paaszang in Hasselter Grote Kerk
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Hasselts Fanfare geeft zaterdag 15 april, stille zaterdag, een Passie- en Paaszangconcert in de Grote Kerk van Hasselt.

Deze voorbereiding op de Paasdagen wordt dan voor de 27e keer gehouden. Dit jaar wordt medewerking verleend door gastkoor het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichtus onder leiding van Martin Zonnenberg, onder meer bekend van het tv-programma ‘Nederland Zingt’.

Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Bert Kruis begeleidt het een en ander. Ongetwijfeld ontbreekt een solowerk van hem ook niet. Dominee H. Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten.

Muziekvereniging Hasselts Fanfare, onder leiding van Floris Eric de Wever, heeft al enige repetities ter voorbereiding op deze Paaszang gehouden. Het brengt een aantal toepasselijke stukken ten gehore. Daarin wordt de lijdenstijd tot uitdrukking gebracht.

"De muziekvereniging en het mannenkoor hopen met deze Passie- en Paaszang op een goede voorbereiding op de Paasdagen waarbij wordt stilgestaan bij de oproer, gevangenneming, marteling, het sterven en de opstanding van Jezus Christus", aldus de organisatie.

De kerk is open 19.00 uur. De aanvang is om 19.30 uur. Toegang is gratis.