De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Politie waarschuwt voor illegaal vuurwerk

Politie waarschuwt voor illegaal vuurwerk
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Wijkagent Bertri Post waarschuwt op social media voor illegaal vuurwerk. "We naderen weer de tijd dat er meldingen van vuurwerkoverlast worden gedaan", schrijft hij. "Los van het feit dat vuurwerk afsteken nog niet is toegestaan, willen we ook waarschuwen voor illegaal vuurwerk."

De wijkagent benadrukt dat dat 'zeer gevaarlijk' is. "Het wordt niet gekeurd en getest. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Alle reden om hier alert op te zijn en onze verantwoordelijkheid hierin te nemen. De mogelijke gevolgen zijn ernstig genoeg. Ouders, voer het gesprek met uw kinderen over illegaal vuurwerk, en sta niet toe dat dit gekocht en/of thuis opgeslagen wordt."

Wie weet of vermoedt dat ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld, kan dit melden bij de politie via 0900-8844. Wie liever anoniem blijft, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. "Benieuwd naar de strafeis het Openbaar Ministerie? www.om.nl/onderwerpen/jaarwisseling."